BilimEvrenKozmoloji

Evrenin Sonunda Ne Var?

Evrenin sonunda ne var? Bu soruyu soran pek çok kişi yer almakta. Bununla ilgili bilinmesi gerekenleri sizlerle paylaşacağız.

Evren veya bir diğer ismiyle uzay, uçsuz bucaksız bir genişliğe sahip. Sunduğu devasa atmosferin yanı sıra evrenin genel olarak boş olması da dikkat çeken bir detay. Bunun nedeninin evrenin genişlemesi olduğu söyleniyor. Peki evrenin sonuna gidersek ne ile karşılaşırız? Gelin sizleri bir maceraya çıkaralım.

Başlıklar

Evrenin Sonuna Ulaşmak

Evrenin sonuna ulaşmadan önce evrenin sonuna doğru bir yolculuğa çıkmak ve neler ile karşılaşılacağını bilmek gerekiyor. Bir roket olsun. Bu roket ile beraber Dünya’nın dışına çıkalım. İlk karşılaşacağımız şey Güneş Sistemi olacak. Ay’ın Dünya’nın çevresinde bulunması, Güneş’in devasa boyutu ve diğer gezegenler gibi pek çok şey harika görünüyor.

Güneş Sistemi’ni aştığımızda karşılaşacağımız şey asteroit kuşağı olarak yer alıyor. Asteroit kuşağı, asteroitlerin bulunduğu bir alan. Dünya’dan biraz daha uzaklaştığımızda karşımıza diğer yıldızlar çıkıyor. Artık yıldızlar arası yolculuk yapıyoruz. Yıldızların ötesinde ise Samanyolu galaksisi bizi karşılıyor.

Evrenin sonunda ne var? Birazdan bunu cevaplayacağız. Artık galaksiler arası bir yerdeyiz. Bu yerde o kadar güzel galaksiler var ki adeta renkler sanat eseri oluşturuyor. Haydi şimdi galaksileri de aşarak daha da öteye gidelim. Bu arada bir bilgi verelim. Samanyolu Galaksisi’ne en yakın galaksi Andromeda galaksisi fakat aslına bakarsak oldukça uzak. Işık hızında bile gidilirse oraya ulaşmak uzun bir süre alır.

Evrenin sonunda ne var

İnsanların en çok merak ettiği soru burada başlıyor. Galaksiler biliniyor fakat galaksilerin dışında ne yer aldığının da bilinmesi gerekiyor. Galaksilerin bulunduğu alanların dışına ulaştığımızda karşımıza galaksileri çevreleyen devasa bir kozmik ağ çıkıyor. Bu yapı hakkında bilinen detaylardan birisi yapının yoğun radyasyon içermesi. Yani bir insan, buradan korumasız bir şekilde geçerse nükleer santrallerin en tehlikeli noktasından alacağı radyasyondan kat kat daha fazlasına sahip olur.

Önerilen Yazı:  Çift Yarık Deneyi ve Gizemli Sonuçları

Evrenin Sonunda Ne Var?

Buraya kadar açıkladığımız mesafe, gözlemlenebilir evren olarak yer alıyor. Zaten kozmik ağın ötesinde ne olduğu bilinmiyor. Kozmik ağ denilen yapı ise Büyük Patlama teorisine göre patlama anında yayılan ve genişleyen bir radyoaktif ağ. Uzmanlar bu ağın başlangıçtan bu yana genişlediğini ve ağın daha ötesinin bulunmadığını belirtiyor. Yani evrenin sonu ile ilgili teorilerden birisi kozmik ağın ötesinin olmadığı ve her geçen zaman bu ağın genişlediği.

Evrenin sonunda ne var? Bununla ilgili açıklanabilecek bir diğer teori çoklu evren teorisi. Evrenin dışında farklı evrenler bulunabiliyor olabilir. Yani kozmik ağı kapsayan bu evrenin dışında aslında şu anki fizik yasaları ile tespit edilemeyen farklı evrenler bulunuyor olma ihtimali konuşulanlar arasında. Her evrenin kendi fizik yasaları olduğu için biz, bu evrenlere müdahale edemiyor veya onlara ulaşamıyor olabiliriz.

Bununla ilgili kanıt niteliğinde olmasa da bilim insanlarının düşündüğü bir şey var. Buna göre evrenin bazı noktaları gereğinden fazla soğuk. Bu noktaların farklı bir evren ile çarpıştığı düşünülüyor. Tabii bu bir teoriden ibaret.

Kozmik ağı çevreleyen bir şekilde karşımıza çıkan evrenin sonunda ne olduğu ile ilgili bir diğer teoriyi açıklamış olalım. Buna göre evrenler aslında iç içe veya birbirine benzer şekilde. Yani aynı insana benzer birden fazla kişi bulunuyor. Her bir insanın farklı kişilikleri yer alıyor. Örneğin sen şu anda bu yazıyı okurken başka bir evrende sana oldukça benzeyen bir kişi video izliyor olabilir. Bu da bir başka teori.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu