EvrenKozmoloji

Evrenin Sonuna Ulaşmak

Evrenin sonuna ulaşmak isteyen insanlar nasıl bir şey ile karşılaşacağını bilmiyor. Bununla ilgili bazı teoriler bulunuyor.

Evren, Dünya gezegeninin de içerisinde bulunduğu devasa bir alan. Uzay olarak da bilinen bu yer, Dünya’yı da içerisine aldığı için aslında insanlar da uzaylı oluyor. Bundan dolayı bilim insanları “Dünya dışı varlık” kavramını kullanır. Peki evrenin sonuna ulaşsaydık ne ile karşılaşırdık? Biraz bundan bahsedelim.

Başlıklar

Evrenin Boyutu

Gözlemlenebilir evren, var olan teknoloji ile evrenin sonuna kadar keşfedilen kısım olarak açıklanabilir. Yani uzmanlar, yaptığı çalışmalar doğrultusunda en uzak cismin mesafesini tespit ederek böyle bir bilgiyi paylaştı. Belki daha uzak mesafeler de bulunuyor olabilir fakat henüz keşfedilmemiştir. Örneğin James Webb uzay teleskobu bunun için görev alıyor.

Evrenin çapı 93 milyar ışık yılı olurken yaşı 13.8 milyar yıl olarak belirtiliyor. Asıl ilginç olan durum evrenin büyük bir kısmının karanlık madde olarak adlandırılan maddeden oluşması. Hiçlik de denen bu madde, evrende oldukça yaygın.

Evrenin sonuna ulaşmak

Evrenin sonuna ulaşmak için gerekli süreyi açıklamadan önce bazı teorilerden söz edelim. Evrenin sonu ile ilgili teorilerden birisi paralel evren teorisi. Buna göre evrenin sonunda farklı fizik yasalarına sahip başka bir evren var. Bu evren, fizik yasaları gereği var olan teknolojilerle keşfedilmesi mümkün olmadığı için evrenin sonunda ne olduğu bilinmiyor olabilir.

Evrenin sonuyla ilgili bir diğer önemli teori hiçlik. Bazılarına göre evrenin sonunda hiçbir şey yok. Büyük patlamadan sonra evren genişledi ve halen genişlemeye devam ediyor. Özetle evrenin sonunda bir şey olmadığı gibi dışına da çıkılmaz.

Evrenin Sonuna Ulaşmak için Gerekli Süre

Evrenin 93 milyar ışık yılı mesafeye sahip olduğunu açıklamıştık. Öncelikle ışık hızında giden bir aracımız olsun. Bu araç ışık hızında gittiği takdirde 93 milyar yıl sonra evrenin sonuna ulaşılır. Bu zamana kadar evren daha da genişlemiş olur. Bir diğer şey ışık hızından hızlı gitmek. Örneğin 1 yılda evrenin sonuna varılmak isteniyor ise gerekli olan hız ışık hızından kat kat daha fazla. Yani bu şu anki teknolojiyle mümkün değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu