Sony Tarihi: Nasıl Günümüze Geldi?

Sony, PlayStation oyun konsolu ile beraber günümüzün en değerli şirketlerinden birisi haline gelmiş durumda. Sizlere Sony tarihi içeriğini sunuyoruz.
Sony, 1946 yılında İkinci Dünya Savaşı sonrasında kurulan bir şirket. Kurulduğu dönemde zorlu bir dönemden geçen firma, günümüze kadar pek çok teknolojik ürüne ağırlık vererek günümüzde eğlence sektörüne yön veren bir şirket haline dönüştü. Neyse, lafı daha fazla uzatmadan sizlere Sony’den bahsedelim.
Başlıklar
Sony Tarihi: Kuruluş
Sony, İkinci Dünya Savaşı sonrası dönem olan 1946 yılında savaş sırasında hasar görmüş bir binada kuruldu. Japonya’da kurulan Sony, ilk olarak tamir işlerine başladı. Yaptığı tamir işleri ile insanların dikkatlerini üzerine çekmeye çalışan firma, bir süre sonra Type-G adında bir kaset çalar geliştirdi.
Japonya’da gelişme kaydeden Sony, uluslararası pazara da açılma isteğiyle ABD’de de bir ofis kurma kararı aldı ve buradaki müşterilerle de ilişkiye girdi. İlerleyen yıllarda pek çok radyo modeli geliştiren ve transistörlü radyo ürününe de yer veren Sony, 70’li ve 80’li yıllarda sunduğu ürünlerle ön plana çıktı. Özellikle o yıllarda yaşayanlar Sony’nin Walkman gibi ünlü ürünlerini biliyor olmalı.

Sony’nin Gelişmesi
Sony, 90’lı yıllara kadar pek çok ürüne yer verdi. Bu ürünler arasında televizyon, kamera, telefon, çeşitli elektronik aletler ve video oyunları yer almaktaydı. Firmanın yaptığı hatalardan birisi ise Betamax olayı olarak tarihe geçti. Sony, 70’li yıllarda herkesin kullanımına açık olan VHS’ye rakip olmaya karar verdi. Betamax, daha kaliteliydi fakat Sony’nin katı politikası sebebiyle rafa kaldırılan bir proje oldu.
Günümüzde Sony
Sony tarihi olayından söz ederken PlayStation’ı da anlatmak gerekiyor. 90’lı yılların öne çıkan olaylarından birisi PlayStation’ın çıkması oldu. PlayStation ile birlikte çok büyük bir kitleye ulaşan şirket, günümüzde PlayStation 5 ile beraber yayın hayatını sürdürüyor.
Sony, ilerleyen dönemlerde eğlence sektöründen daha çok gelir elde ettiğini fark etti. Bu nedenle diğer sektörlere ağırlık vermeyi azaltıp eğlence sektörüne girme kararı aldı. Bu şekilde şirket, bu alanda kendini geliştirmiş oldu.