Unreal Engine Özellikleri ve Fiyatı

Unreal Engine özellikleri ve fiyatıyla bilinmesi gereken muazzam bir oyun motoru. Siz değerli okurlarımız için bu motordan söz edelim.
Unreal Engine, sunduğu harika özellikler ile ön plana çıkan bir yazılım. Geliştiricilerin oyun yapmasını kolaylaştıran bu uygulama, son olarak Unreal Engine 5 sürümüyle insanların karşısına çıktı. Gerçekçiliğe büyük önem gösteren Unreal Engine, son sürüm ile beraber ciddi değişikliklere kapı açtı.
Başlıklar
Unreal Engine Özellikleri
Öncelikle oyun motorunun optimizasyonundan söz edelim. Gerçekçiliğe ağırlık veren Unreal Engine, performans alanında da harika yeniliklere imza atmış durumda. Son çıkan bir özelliğe göre fazlasıyla nesne yerleştirilen arazilerde FPS artık daha yüksek. Unreal Engine oyun motorunda bol bol eşya koyulduğunda ve bu eşyalar yüksek çözünürlüklü ise FPS, ciddi oranda düşebiliyor. Oyun motorunun pek çok performans arttırma özelliği sayesinde FPS, bir anda kat kat artış yaşayabilir.
Unreal Engine özellikleri arasında model ekleme özelliği bizlerin karşısına çıkıyor. Kullanıcılar, dışarıdan model ekleyerek bu modelleri kullanabilir. Ayrıca modellere animasyon eklenerek modellerin daha gerçekçi bir hale bürünmesi sağlanabilir. Yani oyun motoru hem dışarıdan model ekleme hem de modellere animasyon ekleme özelliğine sahip.
Oyun motorunda sunulan bir diğer özellik dünya düzenleme özellikleri. Bunlardan birisi arazi düzenleme aracı. Bu araç ile beraber kullanıcılar, harika araziler ortaya koyup sanatını gösterebiliyor. Bir diğer özellik ise gerçek dünyadan bir bölgeyi oyuna ekleme. Bunun için oyun motoru, harita üzerinden arazi seçme ve oyuna ekleme desteğine imkan tanıyor. Bir diğer dünya düzenleme özelliği olan su sistemi ise akışkan sıvı eklemek isteyenler için tercih edilmekte. Bunun yanı sıra gökyüzü, bulut ve çevre ışıklandırması özelliklerine de değinmek gerekir.

Unreal Engine özellikleri ile birlikte kodlama özelliğinden de söz etmek gerekir. Unreal Engine, C++ ile kod yazılabilen bir oyun motoru. Bazı yazılımcılar, isteğe bağlı olarak Blueprint yapısından faydalanabilir. Blueprint, C++ kullanmadan yani kod yazmadan sürükle bırak mantığı ile oyun geliştirmeye imkan tanıyor. Tabii bunun avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Örneğin kod yazmak kadar pratik olmaz fakat kod yazmaya üşenenler için güzel bir başlangıç.
Unreal Engine’ın bir diğer yanı ses ve video desteği sağlaması. Kullanıcılar, video ve ses teknolojisi sayesinde 4K video ekleme, yüksek kalite sese ağırlık verme ve bu gibi olanaklara sahip oluyor. Kaliteli bir proje gerçekleştirirken bu alanlara da ağırlık vermek lazım.
Unreal Engine özellikleri arasında hazır nesneler de bulunmakta. Bir oyun geliştirirken bazen prototip amaçlı bazen de oyun içerisinde yer vermek için basit nesnelere ihtiyaç duyuluyor. Küp, küre ve koni gibi basit nesneler, oyun motorunda kendine yer vermiş durumda. Buna ek olarak bu nesneleri kesip biçimlendirmek de mümkün. Bu sayede basit modeller üretilebilir ve bu modellere doku eklenebilir. Özellikle basit oyunlar yapmak isteyenler için bu özellik, oldukça kullanışlı.
Unreal Engine Lisansı
Unreal Engine, üç farklı lisansa sahip bir yazılım. Ürünün ücretsiz olması ayrı bir avantaj katıyor. Çünkü yazılım geliştiricileri, bedava bir şekilde gerçekçi oyunlar geliştirebilir. Hatta Unreal Engine ekibi, her ay 5 ücretsiz kaliteli içerik paketi sunuyor. Bu paketlerde kod, model ve bunun gibi şeyler yer alıyor.
Standart lisans ücretsiz bir şekilde bulunurken özelliklerde bir kısıtlama da yer almıyor. Kurumsal programa katılanlar ise yıllık 1.500 dolar ödemeli. Bu pakette kurumlara daha iyi bir destek sağlanıyor. Bunların dışında özel lisans almak da mümkün.