Sağlık

Hemanjiom Belirtileri ve Tedavisi

Günümüzde pek çok hastalık bulunuyor. Bunlardan birisi olan hemanjiom belirtileri ve tedavi yöntemleri ile merak ediliyor. Sizler için açıkladık.

Sağlık, bir insanın önemsemesi gerektiği ve buna göre yaşaması gerektiği bir sistem. Sağlıklı olmak için sağlıklı beslenmek ve daha az stres yapıp daha düzenli yaşamak gerekiyor. Bu gibi detaylara dikkat ettikçe insanlar, daha iyi bir yaşama merhaba diyebilir. Buna rağmen insanlar bazı hastalıklar ile uğraşabilir. Bunlardan birisi de hemanjiom olarak yer alıyor.

Başlıklar

Hemanjiom Belirtileri

Hemanjiom, vücudun çeşitli bölgelerinde görülen bir yapı. Kan damarlarının genişlemesi olarak açıklanan hemanjiom, genel olarak çocukluk döneminde görülür. Çoğunlukla bir zararı bulunmayan bu yapılar kendiliğinden geçer veya o bölgede kalır. Genellikle 5 santimetreye kadar büyüyebilen hemanjiom, eğer dokuya zarar verirse acıya neden olabilir.

Hemanjiom, eğer cilt üzerinde gerçekleşirse şişlik olarak görünür. Bu şişlikler kırmızı renkte olmakla beraber her ne kadar tek tük olsa da bazı insanlarda daha fazla sayıda meydana gelebiliyor. Karaciğer, cilt dokusu, beyin, kol ve boyun kısmı gibi pek çok alanı etkileyebilen hemanjiomun herhangi bir zararı bulunmuyor.

hemanjiom belirtileri

hemanjiom belirtileri insanların araştırmış olduğu bir olay. Hemanjiom genel olarak belirti içermese de ciddiyetine bağlı olarak mide bulantısı, kusma, iştah azalması ve karın bölgesi ile çevresinde rahatsızlık hissi olarak yer alıyor.

Hemanjiom Tedavisi

Hemanjiom tanısı çeşitli şekillerde koyulabilir. Öncelikli olarak cilt rengi incelenir veya cildin üzerindeki lekelere bakılır. Eğer ciltte parça parça kan damarı izleri var ise bu durum, hemanjioma işaret edebilir. Ultrason, tomografi ve MR cihazı ile beraber hemanjiom tespit edilebiliyor.

hemanjiom belirtileri dışında tedavisini de bilmek gerekiyor. Genel olarak değerlendirdiğimizde bu hastalığın tedavi ihtiyacı bulunmuyor. Çünkü bu tür yapılar kendi kendine iyileşir. Eğer hemanjiom boyutu daha ciddi ise ve çevreye zarar veriyorsa bu doğrultuda ilaçla tedavi yöntemine başlanır. Bunun yanı sıra cerrahi müdahale ile bu yapılar çıkarılabilir. Az önce de bahsettiğimiz gibi bu yapılar iyi huylu olduğu için bir rahatsızlık vermez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu